Niets heerlijker dan een dagje naar de wellness: lekker ontspannen, weg van de dagelijkse drukte en vooral genieten van de stilte en eventueel een massage. De populariteit van wellnesscentra zit duidelijk in de lift de laatste jaren en dat heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat veel mensen ook hun eigen moeder een dagje sauna of wellness cadeau doen voor Moederdag.

Een ding is zeker: zoals de oude Romeinen en Grieken al wisten, zorgt wellness voor een betere gezondheid, zowel op mentaal als fysiek vlak. Hoewel hedendaagse sauna’s en wellnesscentra er een tikkeltje anders uitzien dan de oude thermen van voorgenoemde beschavingen, blijft het een feit: met wellness leg je jezelf en op Moederdag ook je moeder ongetwijfeld in de watten.

Waarom je moeder verwennen met een dagje wellness?

Wat zijn nu de voordelen en mogelijkheden van een dagje wellness op Moederdag? Ten eerste bepaal je helemaal zelf welk wellnesscentrum je uitkiest. Zoek je een oplossing met een sauna of verwen je je moeder toch maar liever met een hele reeks massages en andere behandelingen? De meeste wellnesscentra beschikken over een bubbelbad of hammam, maar er bestaan ook talloze andere opties:

  • een warm- en koudwaterbad
  • traditionele zweethutten
  • gezichts- en andere massages

Wat je je moeder ook cadeau doet, ze geniet gegarandeerd van een deugddoend momentje ontspanning. Een dagje wellness voelt niet alleen goed, het geeft ook je gezondheid een boost. Zo vertraagt je hartslag, verbetert je bloedcirculatie en wordt je parasympatische zenuwstelsel geactiveerd, waardoor je tot rust komt en beter slaapt.

Nog een voordeel van een sauna of bubbelbad? Een uurtje is al voldoende om de aanmaak van endorfines in je lichaam te stimuleren, waardoor je je gelukkiger voelt. En welke moeder wil dat nu niet op Moederdag? Daarbij zorgt de hoge temperatuur in een sauna – of het warme water van een bubbelbad – voor een verhoogde productie van witte bloedcellen. Het resultaat is niet alleen een grote glimlach op het gezicht van je moeder, maar ook een sterker immuunsysteem!

Bekijk alle Moederdag tips op Vakantieveilingen.nl

De beste tips voor een geslaagde Moederdag in de wellness

De zoektocht naar een goed wellnesscentrum is niet bepaald gemakkelijk, omdat er tegenwoordig nu eenmaal heel wat mogelijkheden bestaan. Gebruik onderstaande tips om een goede keuze te maken:

  • Ga voor een wellnesscentrum in een groene omgeving
  • Zorg dat er genoeg variatie is qua behandelingen en faciliteiten
  • Kijk na of het mogelijk is om een extraatje toe te voegen, zoals een persoonlijk kaartje of een glas champagne

Op die manier wordt een dagje wellness en intieme, persoonlijke ervaring op Moederdag en geniet ze er met volle teugen van.

Bekijk alle Moederdag tips op Actievandedag.nl

Geef je moeder een mooi wellnesscadeau

Je mama verwennen, daarvoor is misschien niet meer nodig dan een dagje in de sauna of een wellness. Leuk is ook als je zo’n wellnessmomentje samen beleeft, want op die manier versterkt de band tussen mama en dochter of zoon. Heeft je mama een drukke periode achter de rug en behoefte aan een momentje privacy met haar man? Doe ze dan een dagje samen in een wellness cadeau. Dat kan tegenwoordig zelfs voordelig, eventueel met een cadeaubon. Kortom, er zijn meer dan genoeg manieren waarop we moeders in de watten kunnen leggen op deze speciale dag!