Een veelvoorkomende fout die mensen maken is dat ze zich insmeren met chemische middelen, denk maar aan zeep, scrub of lotion waarin deze stoffen zitten. Dit soort chemische middelen heeft vaak alleen maar nadelige gevolgen voor de huid en voor de gezondheid. Indien je op zoek bent naar een goede manier om te genieten van de ontspanning en rust, en daarbij je ook op zoek bent naar een weldaad voor je huid en je gezondheid, dan kun je ervoor kiezen om een bezoekje te brengen aan de sauna. Veel sauna’s maken gebruik van zout en kristallen. Dit is niet zo gek, want zowel zout als kristallen hebben goede eigenschappen voor de gezondheid en voor de huid.

De eigenschappen van zout

In sommige sauna’s kun je genieten van een combinatie van infrarode straling en zout. Zout heeft als belangrijke eigenschap dat de lucht in de sauna koeler aanvoelt. Daarnaast zorgt het zout er ook voor dat je meer gaat zweten en dit is natuurlijk weer goed voor de doorbloeding. Een van de meest gebruikte soorten zout in de sauna’s is Himalaya zout. Dit zout komt werkelijk uit het Himalaya gebergte. Bij verschillende drogisterijen kun je terecht voor Himalaya zout producten, zoals bijvoorbeeld zeep en scrubs. Wist je dat Himalaya zout verschillende natuurlijke mineralen bevat, zoals bijvoorbeeld ijzer, magnesium, zwavel en kalium?

Zout zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen. Het heeft namelijk een kalmerende en ontspannende werking op zowel het lichaam als de geest. Door zout te combineren met infrarood wordt je gemoedstoestand nog meer beïnvloed op een positieve manier en kun je er vaak ook voor zorgen dat angsten en depressies worden weggenomen. Daarnaast heeft het zout ook positieve effecten als je te maken hebt met huideczeem en stress. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen die het gebruik van een sauna brengt.

Het gebruik van kristallen in de sauna

Kristallen worden niet alleen gebruikt bij de verwerking in sieraden, maar hebben ook verschillende effecten op de gezondheid. Bij kristallen kun je denken aan stenen zoals bijvoorbeeld amethist of robijn. Dit soort stenen zijn niet gemaakt, maar komen regelrecht uit de natuur. Deze stenen bevinden zich vaak in grotten, maar ook bij de bergen. Een mens heeft daarentegen ook een eigen energieveld. Doordat er een verstoring kan zijn in je eigen energieveld, kan het zijn dat je je niet lekker voelt of misschien niet op je gemak voelt. Een verstoord energieveld herstel je niet zomaar. Daar kun je af en toe wel een beetje hulp bij gebruiken. Dan gaat het hier niet om het innemen van medicijnen. Hier gaat het om op zoek gaan naar natuurlijke middelen waarmee je je energieveld weer kunt herstellen. Hier worden vaak kristallen bij gebruikt. Kristallen hebben allemaal een eigen energieveld en daarmee ook een eigen werking. Zo zijn er kristallen die je helpen bij het overwinnen van angsten en zijn er kristallen tegen pijnen in het lichaam. Omdat het doel van een sauna is om er lekker in tot rust te komen, mogen kristallen daar ook niet ontbreken. De combinatie van kristallen en van zout en de positieve werking van de sauna zelf zorgen ervoor dat je heerlijk tot rust kunt komen en dat je de positieve effecten op je gezondheid zult merken.