In de sauna is het heerlijk genieten. Je ontspant er en komt tot rust. Wat dacht je van lekker op een ligbed uitrusten, zweten in de stoomcabine en genieten van een heerlijke lunch. Bij veel sauna’s is het tegenwoordig ook mogelijk om massages boeken, soms zelfs met de meest spannende namen. Zo’n behandeling is niet alleen rustgevend voor je lichaam en geest, het biedt daarnaast ook nog eens heel veel voordelen. Zo wordt de doorbloeding van je huid beter, verbetert je stofwisseling en helpt het ook nog eens om je stresslevels te verlagen. De voordelen van een massage tijdens je saunabezoek bespreken we in dit artikel.

De doorbloeding van je huid wordt beter

Als je naar de schoonheidsspecialiste gaat voor een massage, is het doel een betere doorbloeding van de huid. Dit wordt met een massage gestimuleerd en hierdoor krijgt je huid een betere conditie. Als je tussen verschillende sauna gangen een massage neemt, heeft dit nog veel meer effect. Door de warmte van de sauna gaan de poriën van de huid goed open staan. Dit komt omdat het lichaam op een hoge temperatuur komt en de poriën gaan open staan om ervoor te zorgen dat je lichaam weer teruggebracht wordt naar een normale lichaamstemperatuur. De open poriën zorgen er echter voor dat de massageolie optimaal door kan dringen in de huid. Een massage kan om deze reden tijdens een saunabezoek erg prettig aanvoelen.

Massages verlagen bloeddruk en stress

De wisselende koude en warme omgeving in de sauna werkt perfect op de doorbloeding van de huid, helemaal als je het combineert met een massage. Ook draagt zo’n manuele behandeling bij aan een goede lichamelijke gezondheid. Niet alleen neemt een saunabezoek veel stress weg en werkt het ook nog eens bloeddruk verlangend, een massage doet dit ook. Als je een massage neemt tijdens een saunabezoek, sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Je stofwisseling verbetert

Een massage is heel erg goed voor het immuunsysteem. De bloedcirculatie wordt verbeterd en dit zorgt voor een actievere stofwisseling. Schadelijke stoffen zullen hierdoor veel sneller verdwijnen uit het lichaam. Door het kneden van de huid en spieren worden verse voedingsstoffen aangevoerd, waardoor het lichaam beter en sneller dan voorheen herstelt. Het is dan ook aan te raden om na de massage water te drinken, zodat je lichaam deze afvalstoffen kan afvoeren.