Jaarlijks trekken veel mensen naar de wintersportlanden voor een welverdiende wintersportvakantie. Tijdens deze vakantie gaat het men vooral om het sporten. Denk hier bijvoorbeeld aan skiën en aan snowboarden. Daarnaast zijn er ook mensen die op wintersport gaan omdat ze er heerlijk tot rust kunnen komen in de aprés ski en zongebruind terugkomen nadat ze op de ski-pistes genoeg uren in de zon meekrijgen. Op veel wintersportplekken kom je ook altijd een sauna tegen. Dat is niet zo gek, want een sauna heeft ook tijdens de wintersport goede effecten op de gezondheid en welzijn.

Hydratatie is belangrijk tijdens je wintersport

Tijdens de wintersport kunnen de temperaturen ver onder de nul uitkomen. Deze temperaturen hebben geen goede effecten op de huid. Wat je tijdens deze koude temperaturen zult merken is dat je eerder te maken krijgt met scheurtjes in de lippen en daarnaast kun je huid ook droger aanvoelen en zelfs hierdoor gaan jeuken of pijn doen. Het is dus van groot belang dat je ook tijdens de wintersport goed voor je huid blijft zorgen. Dit doe je door in ieder geval te zorgen voor een goede hydratatie. Dit krijg je door jezelf goed in te smeren met een hydraterende creme. Een wellnessbezoek kan hier ook een goede bijdrage in leveren. In de sauna krijgt je huid weer vocht en wordt het gereinigd. Je krijgt dus een bescherming die bestand is tegen de kou, en dit zonder dat je gebruik hebt gemaakt van schadelijke middelen.

Goed voor lichaam en geest

Naast dat een bezoekje aan de sauna goede effecten heeft op de lichamelijke gezondheid, heeft het ook positieve effecten op de geestelijke toestand en zijn er nog meer voordelen. Zo kom je in een sauna zeer goed tot rust waardoor je met een beter humeur, maar ook veel uitgeruster op de piste kan gaan staan. Zo zul je merken dat de sporten die je tijdens de wintersport uitvoert veel beter zullen gaan en dat je je veel lekkerder in je vel voelt. Ook als je last hebt van spierpijn, zorgt de aangename warmte van de sauna ervoor dat je hier niet minder last van hebt. Tijdens het sporten is de kans namelijk aanwezig dat je spieren verzuren. Hierdoor kunnen ze pijnlijk en stram aanvoelen. Daarom is een goede cooling down van groot belang. Als je spieren snel koud worden, zul je meer last hebben van spierpijn, en de sauna helpt erbij om de spieren warm en soepel te houden. Vergeet niet dat je op vakantie bent, hoe actief je ook bezig bent. Het is dan ook de bedoeling dat je zo nu en dan lekker tot rust komt zodat je je weer kunt opladen voor wanneer je weer terugkeert in het dagelijkse patroon van werken en/of naar school gaan.

Ga de strijd aan met verkoudheid

Een verkoudheid zit in een klein hoekje. Het is dan belangrijk om deze te slim af te zijn en ervoor te zorgen dat je hier niet mee te maken krijgt. Dit kun je doen door je goed aan te kleden, maar je wilt natuurlijk ook lekker kunnen genieten. Door een bezoekje te brengen aan de sauna, zorg je ervoor dat je stoom tot je neemt en dat je kunt genieten van de aangename warmte. En natuurlijk helpt het ook om een verkoudheid tijdens je wintersport te verlichten.